duminică, 31 iulie 2011

Zarzavat de ciorbe

Asa numitul salicilat la noi in Olt, zarzavatul de ciorbe se face de obicei cu aspirina sau conservant.
 Eu va sfatuiesc insa sa nu folositi niciuna dintre aceste metode pentru ca, chiar si aspirina, e nociva pentru organism. Ganditi-va doar: de ce nu se pun bacteriile pe conserve ca sa le altereze? Pentru ca, pana si acestea, nu pot suporta ceva asa daunator pentru organism.
  Daca tot folositi produse naturale, de ce sa le stricati cu conservant?
Asa ca, reteta mea de zarzavat de ciorbe:
 Veti avea nevoie de : 
  •  rosii
  • sare
  • ardei (optional)
  • verdeata(telina, patrunejel, ce va place mai mult) 
    Din nou, cantitative sunt orientative, depinde de gustul fiecaruia. Totusi, pentru ca nu folosim nimic pt conservat, recomand sa puteti putin mai multa sare. Nu-i nicio problema, pentru ca astfel nu veti mai pune sare in mancare.
      Se curata rosiile, se taie felii. La fel si ardeiul, acesta taiat in cubulete. Verdeata se taie si ea marunt.
      

Se amesteca toate, si cu sarea si se pun in borcane curate.




      Apoi se sterilizeaza.
        Am mai facut si fara ardei, doar rosii si verdeata!
   


      Asta e tot! Va garantez ca vor rezista toata iarna!
      Va pup!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare